Leg, leg og atter leg

Når jeg fotograferer i naturen, sørger jeg for at lege. Hele tiden. Eller det forsøger jeg i hvert fald. Ind imellem glemmer jeg det, og så skal jeg lige mindes om det, eller rystes lidt igennem på en workshop, for at huske legen.

Det er nemlig legen der holder kreativiteten i gang, og gør at jeg udvikler mit fotografi. Det er legen der inspirerer og holder glæden ved fotografiet i live.

Ved at eksperimentere med teknikken, bevægelse i kameraet, nye vinkler eller noget helt fjerde kan man opnå spændende resultater, der skiller sig lidt ud fra det ”traditionelle” naturfoto. Ikke fordi at der er noget galt med det. Det laver jeg også.

Men det uskarpe, rystede eller måske overeksponerede foto pirrer nysgerrigheden, og får beskueren til at kigge en ekstra gang. Det stiller spørgsmål.

Så HUSK at lege. Uanset hvad du fotograferer.