At iagttage betragteren

Jeg holder virkelig meget af at besøge kunstmuseer. Desværre er det bare alt for sjældent det sker.

Naturligvis kigger jeg efter udstillinger som ser spændende ud, er med bestemte kunstnere eller med et emne som interesserer mig. Det er klart. Men jeg besøger også gerne et museum alene for at se på arkitekturen, eller for at mærke stemningen. Den er nemlig altid helt speciel. Ofte føler jeg, at jeg er i en slags tidslomme, hvor verden udenfor for en stund glemmes, og hvor jeg bare kan suge til mig og nyde roen.

Selfportrait

 

Mit seneste besøg var på ARoS for at se triennial The Garden – End of Times, Beginning of Times. Udstillingen handler om menneskets forhold til naturen set fra et kunstnerisk perspektiv, og det var dette emne der fik mig ud af starthullerne. Udstillingen viser værker fra en lang række kunstnere lige fra Edvard Munch og Paul Gauguin til Olafur Eliasson.

Men besøget blev ikke helt som jeg havde forestillet mig hjemmefra. Faktisk endte det med, at jeg ikke rigtigt fik set kunsten, men i stedet begyndte at iagttage de andre besøgende – gennem kameraet.

Det kom der denne lille serie billeder ud af.